| ♥ Follow ♥ || Dashboard |
//Oppa I'll Be Down
♥ Hello Peeps




♥ farhana ♥ ♥ just use blogskin ♥ ♥ just simple blogger ♥ ♥ follow thanks ♥



♥ Tagboard
♥ saye tiada shoumix dears sorry ♥


♥ Foot Prints
♥ Suhaila Roslan ♥
♥ blogger kawan saye ♥
♥ blogger saye ♥
♥ fb kawan saye ♥
♥ fb saye ♥

♥ Credits
Skin //SuhailaRoslan
si dia...
Thursday, January 19, 2012 | 11:52 PM | 0 ♥ Lovely


tak best seminggu cuti....takleh sekolah n takleh nak tngk muke dia seminggu nie...wuaaaaaaa........Awk sorry tau tadi saye nak balik dengan awk dah tapi kakak n kawan2 kakak saye adew...saye malu...heehe...takpe2 nanti kalau adew mase kite balik same2 lagi nyer.....sumpah nanti mesti seminggu saye mimpi awk jer.....kalau boleh setiap hari saye nak tngk muke awk yg hensem tu.....awk,awk baek sangt dengan saye kan.....saye sayang awk ketat2 ....muahh sikit...ehehehe.....btw kenape awk rumah merah....saye nak sangt awk umah kuning...takpe2 dalam kelas kite boleh jumpe ann, dan kite boleh sembang mcm biase kan....i love u more.....................

best...
| 3:32 AM | 0 ♥ Lovely

okay start sekarang ana dah rajen update blog sebab ana dah gembira sangt2....Korg nak tau tak kenaper?Ana sekarang dah dapat ramai kawan dekat kelas Bestari n ana dapat pakwe jugk..wewewe...sumpah ana tak tahu pon dia suke kat ana jugk....memang ana suke dia sangt2 sebab dia baek n peramah...wewewewe....akhirnye kami couple...Alhamdulillah....tak sangka dapat couple ...pastu tadi adew histeria kat skolah then mase tu dah debar dah sebab dengan pelajar menjerit...then bile rase debar jer ana terus pandang dia...ohh terus tak rase berdebar......dia baek sangt... tapi perangai dia kan sebijik mcm nazhif...dia memang kuat cemburu tapi kiteorg selalu lah jugk cakap....kiteorg kalau tak siap keje sekolah kiteorg akan pinjam antare dua tu..tak penah pinjam dengan org laen..eheheh....Ya Allah terima kasih kerane telah memberikan kepade ku seorg hambamu yg sangt baek...aku bersyukur sangt.....I love u so much fahmi...muah sikit...heehe.....

sekolah baru
Wednesday, January 18, 2012 | 2:24 AM | 0 ♥ Lovely

ana nak cite satu cerita lah tentang ana kat sekolah baru..btw lame gile ana tak update blog kan..yelah camne nak update blog kalau hati maseh saket kan....okay sekarang ana happy sangt sebb ana dah adew ramai yg jge ana kat sekolah...ramai kakak angkat ana yg perihatin terhadap ana....adew stu hari tu ana luahkan semuanye dekat dia sampai kan ana menangis....ana selalu kongsi sedih dan gembira ana dengan kakak angkat ana tu.....ana rase bersyukur dapat kakak angkat mcm tu..btw,ramai org mint ana tapi ana tak mint diaorg....ana dah adew org dah.....n aku jgk dah adew bf....heeheh...dia baek sangt2..aku sayang dia sangt2....aku bersyukur dapt dia..thanks to allah coz dah bgi org yg cintakan saye sepenuhnyer...btw i love u .....muahhhh.....

Dalam kelas ann ana rapat dengan Fatin,Syamil n Ali...mule2 ana ingt an ali tu sombong parok rupenye ana silap ..Ali tu bapak gile sporting nyer....duduk dekat dengan diaorg kan setiap hari kalau tak gelak memang tak boleh...thanks korg sebab sudi kawan dengan aku..aku sayang korg....memang best dengan korg.....

 Adew sorg budk pompuan nie,dia same kelas nan ana 1 bestari an...dia nie selalu jeles dengan ana...kalau adew org mint ana jer mesti dia kate kat budk laki tu jgn couple nan dia sebab dia nie sajew jer nak tarik perhatian korg semua...Ya Allah ,Ana takde niat pun nak tarik perhatian budak laki....nak buad aper tarik perhatian budak lelaki kan..lebih baek fokus pada pelajaran...pastu Ana kan selalu rapat nan abg2 n akak2 tingkatan 2 hingga 5 kan...tu pun dia jeles....Ana dah tak tahu kenaper dengan dia..then bile dia marah ana,adew ana menangis takde pun tapi bile geng2 ana marah dia mule ar buad air mate...puihhh menyampah doee...sebenarnye ko nak suruh budk laki ambik perhatian ko kan ....cakap je lah tak payah lah tuduh aku then sebenarnye ko nak famous kan......ko nak abg2 n akk2 tingkatan kenal ko....kalau ko nak macm tu ko buad banner then ko letk kat kawasan sekolah bru ko boleh jadi hotsetahh....untuk pengetahuan ko ,aku dengan abg2 n akak2 tingkatan tu just aku anggap diaorg mcm abg n akak aku sendiri doee.....bkn mende pun..mu tu jer cik sebe.....org laen tak suke mu,ko gile2 ann,...pastu org sound2 ko,ko maroh orkk....aku ingt ann ko tu alim sangt tapi hampeh...kat sekolah pakai bju labuh n tudung labuh kat umah bju singkat...bgs arr gitu orkk..
k arr mlz cite pasal dia ..okey bhai...

hari best...
Sunday, January 8, 2012 | 5:47 AM | 0 ♥ Lovely

dah lame ana tak update blog kan..maklum lah org sebuk dengan sekolah menengah..hahhaah..padahal sekolah biase jer...tapi sebuk macm org masuk asrama..tapi sebenarnye ana taknak update blog sebab selalu ana update  yg sedih2 kan..so taon nie ana taknak sedih2 n ana takkan sedih sebab ana dah takder dah pakwe...yeaaaaa...pelik kan ana orang kalau dah putus cinta selalunye menanges tak henti2 ana tak..sebab ana dah taknak couple2 nie..buad saket hati jer...kalau kite ambik org punye boy nanti dia kate aper plak kan....so ana dah buad keputusan sendiri and tak perlu tanye orang laen...Single is better dan couple....btl x...ok sekarang ana dah tak nak cite kisah lame ana dah..Ana nak cite pasal sekolah bru ana..
 
Ana sekolah dekat smk sungai isap...ana masuk kelas k2...sekolah kat situ best sangt2 tak caye tanye lah kawan2 ana yg sekolah same nan ana....Sekolah kat situ kan best sangt sangat..nak tau sebab aper?kat skola tu ramai kawan...and ana adew 2 org kawan baek...*kawan terbaek ana,ana takkan penah luper...ehhhe*
diaorg nie baek sangat..kiteorg selalu rehat same..tapi mcm biase lah kalau rehat kiteorg takkan makan tapi kiteorg just minum air jer..diet..hahah....cikgu2 kat skola tu pon sporting abes....walaupun orang kate kat sekolah tu ramai pelajar yg ponteng n sekolah tu budk panjat pagar lah...adew ana kesah ?ana tak kesah lah...semua sekolah same jer cuma kehendak kite jer nak belajar atau tak nak..ala macm lah kat sekolah laen takde budk ponteng..adekan...
ok lah ana dah takde idea dah nak cerita aper kat korg...esk ana adew orientasi..hehhe..best tak payah beljar and tak payah hantar keje sekolah yg belambak tu....hehheh..

cerita.....
Sunday, January 1, 2012 | 12:20 AM | 0 ♥ Lovely

wahh best gilew semalam...kiteorg pergi makan kat satay zul sempena nak sambut taon bru lah..mule2 nak gi tc tapi tengok jalan jem kiteorg pon ubah fikiran nak gi makan satay....Semasa dalam perjalan nak pergi satay zul tu  aku tanye lah kat abah..."abah kenape name abah baharin.....then ayah aku kate waktu ayah aku lahir musim banjir so arwah atuk latak lah nama tu...ayah aku cakap ba tu banjir,ha tu hari,rin tu rain...hhahahha...dalam keta tu semua gelak tak henti2....pastu aku tanye plak "kalau abah musim banjir mama plak musim aper?pastu mama aku kate 'mama musim tengkujuh..hahahah...sekali lagi satu keluarga gelak......dah abes gelak tu semua senyap kejap sampai dekat depan giant aku tanye 'mama bile nak ambik anak angkat....bosan lah adek bab nak adek....kalau nan kakak asyik gaduh jer.....Rupe2nye ramai anak angkat mama aku waktu aku kecil2..waktu kat kl lah....sebab waktu kat KL tu mama adew mengasuh ramai anak org then mama aku bgitau lah nama anak jagaan mama...Alif,nisa,haris,min zikri,kamarul,kak anum n ramai lagi lah...Pastu aku bru teringat kat diaorg then abah kate jon gi Melaka nak....pastu aku terus jawab tak nak lah...akak n mama dah gelak dah..korang nak tahu kenape aku taknak gi Melaka? Sebab kat Melaka tu adew sorang budak nama dia Haris..aku kawan dengan dia sejak kecil ...tapi aku tak suke bile jumpe keluarga dia jer mesti cakap menantu dia ...eeee...geli aku...Pastu aku nak gi KL tapi abah kate kalau gi KL kite duk umah cik botak nak tak....Aku terus cakap taknak lah...cik botak tu gelaran jer.....dia pon sama jer cam keluarga haris nak wat aku jadi menantu dia..taknak aku.....tapi anak cik botak nie hensem tau...aku tak care lah dia hensem ke aper....aku takkan suke kan budak 2 org tu sebab diaorg kawan baek aku sejak kecil..Kiteorg kawan yang paling rapat sekali...Kalau nak pergi taman ,nak gi sekolah ker,nak gi jalan2 mesti kiteorg pergi sama2......okay aku rindu diaorg......

n cite2 sampai lah dekat satay zul tu...ya allah memang penuh lah dekt situ..kiteorg jarang lah makan kt situ...mujur lah dapat tempat duduk.....Aku makan banyak ..hehee..sekali sekala makan banyak .....Aku makan nasi goreng  dan satay ayam..memang sedap lah makan kat situ...semua sekali harga dia ialah RM55.90..murhkan....dalam perjalanan nak ke keta mama aku tunjuk laluan yang selalu mama aku akan gune untuk pergi ke sekolah mama iaitu sekolah smart.....mama aku kate setiap hari kena kejar dengan org gile.....mujur lah mama dengan kawan mama tu bawa basikal....heheeh...

ok lah dah malas nak cite panjang...okay sampai sini jer..
assalamualaikum..

SELAMAT TINGGAL 2011....
Saturday, December 31, 2011 | 2:03 AM | 0 ♥ Lovely

aku sedih sangat sebab tahun 2011 akan berakhir....aku rase taon 2011 nie lah paling banyak kenangan manis n kenangan pahit aku....dan taon nie jugak lah aku tau aper erti kawan sebenarnye....sumpah selama nie aku tak tau aper maksud sahabat yang sebenar-benarnyer....dulu aku hanye tau kawan ialah kawan baek kite jer....tu je yang aku tau tapi taon nie baru aku tau aper maksud sebenarnye....okay pertama sekali aku nak ucapkan kat anis,hazwani,zufika thanks sebab sudi jadi kawan aku...Aku takkan lupe kenangan kite bersama n aku takkan lupe waktu kite sambut hari jadi anis....best sangat...tu lah kenangan paling aku tak boleh lupe sebab anis tak tau pon kiteorg nak sambut hari jadi dia...then aku,hazwani,zufika,rafiqin,nazhif  yang rancang nak sambut hari jadi anis....Mule lah Rafiqin selok sangat sampai hari tu dia tak join pon kawan2 dia maen saidina tapi dia duduk then pikir aper yang dia nak wat keesokkan hari nyer...Rafiqin ade lah kawan lelaki yang paling baek n paling rapat dengan aku..kiteorg selalu kongsi pendapat...n kiteorg kalau adew buad salah mesti nak cakpa 'aku bgitau ayah ko'mentang2 ayah kte same tempat kerja..Rafiqin nanti mesti aku teringat kat ko sebab ko selalu bgi aku ketawa same jer dengan anis tu.......to anis,zufika,hazwani aku btl2 nak ucapkan terima kaseh sebab waktu aku saket or aku sedih ko mesti adew disamping aku kan....thanks sangat2...aku tak penah jumpe kawan sebaik korang..n kalau nak pergi mane2 mesti berempatkan....aku sayang korang...aku adew lagi simpan gambar yang korang bgi at aku and aku selalu bace surat yang kite pernah tulis tu...kalau aku bce surat tu kan aku akan menangis..and aku akan ketawa sorang2 sebab adew sedih adew kelakar....n kat Nazhif aku nak minta maaf sangat2 kalau aku adew buad salah nan ko...Aku harap ko maafkan aku...Aku dengar ko masuk tahfiz betul ker aper yang aku dengar tu???Kalau betul ko jage diri ko tu elok2 tau....nanti kat sane belajar rajen2 n aku nak cakap sekali lagi aku minta maaf sangat2 sebab takleh nak tunaikan janji ko ....Aku sayang ko tapi kawan aku suke kat ko ....jadi aku harap korang berkekalan okay...bak kate orang 'kalau orang yang kite sayang tu taksemestinye ajak couple tapi kite hanye boleh lihat dia gembira n bahagia di samping org yang lebih sukekan ko.....*aku ambik ayat dalam cerita nada cinta..ehehe....

untuk taon depan aku akan belajar bersungguh2 n taknak dah kecewa kan abah n mama ....taon depan akak aku plak ...ayah aku berharap sangt akak aku dapat semua A..aku harap dapat lah akak aku...AMIN.....Ayah aku cakap kalau akak dapat straight A kite akan pindah...yeaaaa...tapi kalau tak dapat terpakse duduk kat sini...tak best langsung..............

ok lah sampai sini jer aku nak tulis...

birthday afiq....
Thursday, December 29, 2011 | 7:27 AM | 0 ♥ Lovely

haii....harinie hari paling gembira bagi aku sebab dekat umah nenek aku adew sambut hari jadi adek sedare aku nama dia Muhammad Afiq Ikhwan..sedap kan name dia...huh memang sedap pon name dia tu..pandai mak bapak dia kasi name....hari nie hari jadi dia yang 1 tahun..bru 1 tahun kan dah buad hari jadi ..jeles tau dok aku...hahhha....takpe2 ayah aku janji taon depan nak sambut hari jadi aku kat kels..heheh....okay waktu mule2 aku datang umah nenek aku tu terus aku pergi dapur sebab lapar.heheheh..tau2 je lah aku nie kan...makan banyak tapi tetap kurus*perasan kurus hahaha.....lepas dah kenyang tu duk rehat jap....lepas dah rehat tu tolong mak cik aku tiup belon huh....saket gok mulut aku dibuadnyer.....banyak gilew aku tiup...dah tak larat sangat nak tiup aku terus terbaring atas katil...heheh.tapi tak tido pon....Lepas dah siap semuanyer mak cik aku gantung kan belon2 tu kat tingkap kat kerus dekat dengan pintu bilik..banyak gilew belon.......lepas dah siap gantung semua tu tunggu org azan asar and terus sembahyang..lepas sembahyang tu aq,makcik dan ayahcik pergi ambik kek....sumpah aku cakap kek tu bapak cantek nye...adew gambar angry bird......boleh dikatekan keluarga dan sedara mara semuanye pakai bju angry bird..hhehe termasuk aku sekali....Aku pakai bju angry bird warne hitam ...lepas dah siap2 ambek kek semua ...majlis start kul 5.30 petang,.....mule2 kiteorg makn mee hoon dulu...aku tambah dua kali..hheheheh....lepas makan mee tu dalam kul 6 petg potong kek...kek dia bapak sedapnye perisa blueberry......*btltakyangakuejatu*....lepas dah siap2 makan tu duduk rehat and kiteorg maen belon termasuk aku ...#jadi budak kecik jap aku.....mule2 aku taknak maen belon tu tapi diaorg ajak aku maen leps2 belon aku maen je lah tapi aku jadi mangsa tiup diaorg tukang lepas jer....memang saket lah mulut aku nie.....dah tu rehat kejap..malam plak adew tahlil untuk arwah atuk aku...heheh..budak2 duduk umah org dewasa pergi surau..aku n akak aku plak kena jage budk2 tu....takleh nak gi surau..kalau aku gi surau kan best dapat jumpe Amni...tu pon tadi abg Amin jer datang dekat umah nenek aku tu......tapi best jage budak2 tu...diaorang cite pasal hantu lah,pasal matrempit lah ..Seronok dapat cerita nan diaorang ..diaorang tu sporting abes...okay untuk pengetahuan korang2 yang bce blog aku nie...aku suke budak2....and aku teringin jugak nak adew adek tapi aku lah adek tu...hehe....Okay lagi topik jap.....sambung balik lepas habes tahlil tu semua org tengh tengok tv..Aku pon aper lagi ajak lah ayh aku balik sebab aku nak on9....aku nie takleh kalau tak on9 sehari tapi kalau sekolah dah bermula aku hanye boleh bukak laptop hari sabtu n ahad....kalau tak siap keje takleh bukak laptop...tapi takpe aku tak kesah pon....Okay lah aku dah takde idea nak cite aper....

HAPPY BIRTHDAY MUHAMMAD AFIQ IKHWAN.....akak sayang awk...cium sikit muahh....


Older Post